Meditatie voor beginners, 5 lessen vanaf 2 februari 2019

In navolging op de lezing “meditatie waar is het goed voor?” (2018), zal er in februari 2019 een reeks meditatielessen gegeven worden voor beginners.

Het woord meditatie wordt steeds vaker gebruikt. Er is onderzoek naar gedaan en het wordt -gelukkig- steeds meer gemeengoed. Wellicht hoor je ook steeds vaker mensen praten over meditatie en wil je dit ook wel ervaren, maar heb je eigenlijk geen idee hoe je daarmee begint?

Kom dan naar deze reeks lessen. Je krijgt hier uitleg over wat het doel is van meditatie en je gaat daadwerkelijk ook zelf mediteren. De lessen zijn alleen in een reeks te volgen in verband met de lesopbouw en de rust en veiligheidsgevoel in de groep.

Door in groepsverband en begeleid te mediteren, kan je je meer gemotiveerd voelen om te blijven zitten en dit thuis ook kunt beoefenen. Hoe lastig is het ook om in stilte te zitten en alle stemmen in ons hoofd te laten voor wat ze zijn. Om daadwerkelijk tijd voor jezelf te maken en om jezelf steeds beter te leren kennen door naar binnen te keren.

Door kennis uit (meditatie) boeken toe te passen op jezelf, lukt het om dichter bij jezelf te komen staan en te ervaren wat er zich IN je afspeelt. Een gevolg kan zijn dat je minder “last” ervaart van de buiten wereld door meer rust en vertrouwen in jezelf. Dit zijn slechts enkele voordelen, onderstaand tref je er nog meer aan. Wat heb jij nodig?

Meditatie kan voordelen opleveren als:

  • minder stress ervaren
  • lagere bloeddruk
  • minder angstgevoelens
  • rust in je hoofd en lichaam
  • sterker immuunsysteem
  • meer compassie voor jezelf en anderen
  • betere focus
  • beter slapen (waardoor het leven overdag als positiever wordt ervaren)
Beginnersmeditatie in reeks van 5 lessen
Locatie: De Drieslag 30, Dronten, B-YourSelfYoga studio
Datum: zaterdag 2, 9, 16, 23 februari en 2 maart 2019
Tijd: 9:00 – 10:00 uur
Kosten: € 50,– pp incl BTW voor de hele reeks
Vragen en aanmelden kan per mail.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *