Yvonne van B-YourSelf Yoga in de media

“De kaars” (Salamba Sarvângâsana)

Nog net voordat de zomermaanden juli en augustus zich aandienden werd er door Yvonne van B-YourSelfYoga achter de schermen gewerkt aan dit prachtige artikel in het Tijdschrift voor Yoga en wow, het resultaat ziet er geweldig uit! De foto’s zijn gemaakt in samenwerking met erikvanderlindenfotografie. Wat een fijne samenwerking heb ik ervaren! Wat ook niet geheel onbelangrijk was, ik heb ook heel veel plezier ervaren aan de fotoshoot. De prachtige omgeving, de vriendelijke voorbijgangers, al dan niet met hun vrolijke viervoeters ;-). Dat is niet allemaal te zien op deze foto’s, maar hebben wel degelijk deel uitgemaakt van de sfeer en uitstraling.ngasana)

De houding “de kaars” is volledig uitgewerkt met foto’s om de houding stap voor stap uit te voeren. Verder zijn de stappen en uitvoerig beschreven, net als het doel van de houding en wat deze houding voor jou zou kunnen doen.

Beginnende yoga-beoefenaars

Ook voor de beginnende yoga-beoefenaar zijn er tips om de houding aan te passen. Uiteraard was het niet mogelijk om de aanpassingen te fotograferen en te plaatsen. De perfecte houding is zeker niet het einddoel, je gaat tot waar jouw lichaam aangeeft dat het genoeg is geweest. Dat kan zelfs van dag tot dag verschillen. Door middel van yoga leer je luisteren naar het lichaam en dan rust te vinden in de houding die er dan kan zijn.

Gevorderde yoga-beoefenaars

Gevorderde yoga-beoefenaars kunnen zich vinden in de variatie houdingen op “de kaars”. Zo ga je van de houding mét steun, naar de houding zónder steun en zal je nog meer focus nodig hebben om te balanceren en rechtop te blijven. Spieren dienen bewust aangespannen te worden, zodat dat ervoor zorgt dat de “kaars” ook op een kaars lijkt.

Voor beide beoefenaars geldt: lekker doorademen terwijl je de wereld van de andere kant bekijkt.

Ik wens je heel veel lees plezier toe!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *